Világbajnoki cím és mellé egy operáció a birkózóknál

A legfrissebb események a hazai világbajnokság előtt álló magyar birkózósportban: egy kadet világbajnoki cím a szigetvári Galambos Ramóna jóvoltából és egy sajnálatos sérülés Bácsi Péternél, amely operációval végződött. A világbajnoki részvételről a 74 kilós férfiaknál hármas körmérkőzés dönt.Bácsi Péter emel_JP

 

A kadet Európa-bajnokság után a korosztály világbajnokságát is megnyerte Galambos Ramóna a 60 kg-os súlycsoportban. A szerbiai Zrenjaninban zajló versenyen a szerb és a bolgár vetélytárs után az elődöntőben a romániai Incze Krisztát győzte le 4-2 (0-2, 4-0)-ra, majd a döntőben a fehérorosz Csarasvilit 5-0 (3-0, 2-0)-ra.

Galambos Ramóna a Hőszig-IsoteQ Szigetvári BSE versenyzője. Ugyanott nőtt fel az olimpiai bronzérmes Módos Péter, aki februárban az egyesület anyagi gondjai miatt volt kénytelen átigazolni a Kertvárosi SE-be.

Megszületett tehát a magyar női birkózás második kadet-világbajnoki címe, az elsőt Németh Zsanett nyerte 2011-ben Szombathelyen, a 70 kg-ban.

Egy másik, sokkal kellemetlenebb hír is érkezett. Leszakadt a bicepsze a kötöttfogású Európa-bajnok Bácsi Péternek. A versenyző hazatért a szlovákiai edzőtáborból, és ma meg is operálták. Az már biztos, hogy nem indulhat a szeptember 16-án kezdődő budapesti világbajnokságon, helyette a 84 kg-ban az idén kirobbanó formában birkózó Lőrincz Viktor indul.

A 74 kg magyar szereplőjéről a jövő héten sorra kerülő válogató dönt Korpási Bálint, Szabó Martin és Szabó László között.

Forrás: MBSZ, fotók: JochaPress.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.