Világcsúcsot evezett 24 óra alatt hat magyar sportember!

Sikerült megdöntenie, sőt jócskán túlszárnyalnia is a hivatalos (263 km) és még nem hitelesített (295,2 km) evezős Guinness-rekordot a Dr. Varga József, Simon Gergely, Tamás Bence, Halupa János, Preil Patrik, Vermes Péter alkotta evezőscsapatnak.

Vasárnap hajnali 2 órakor (2013. szeptember 29.) 313,664 kilométert rögzített a hitelesítést végző geodéta, ami 50,664 kilométerrel több a németek által felállított 10 éves rekordnál és 18,464 kilométerrel a hollandok nem hivatalos csúcsánál.

A szombati sötétedés után már minden erejüket össze kellett szedniük a fiúknak, a sötétben 3-4 perccel is nőttek a köridők, Simon Gergely rojtosra evezett tenyere, az éjjeli partra futás, vagy az, hogy a sötétben csuka rabolt át a hajón, csak még színesebbé tették a nagy kalandot. A hihetetlen vállalkozás tehát sikerrel járt, az ötletgazda, a csapat vezetője Dr. Varga József a 24 óra végén mindössze annyit tudott mondani: „Élek, de kicsit lepusztult vagyok”.

Egy dolog van még hátra, de az több időt vesz majd igénybe, mint 24 óra, a rekord hitelesítése, ami akár 6 hét is lehet a Guinness World Recordsnál.

(Forrás: Viski Sándor)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.