Vívó-vb: negyedik a női párbajtőrcsapat

Rossella Fiamingo_Budai DorinaA negyedik helyen végzett a magyar női párbajtőrcsapat a kazanyi vívó-világbajnokságon.

A brazilok és az amerikaiak legyőzése, valamint az oroszoktól elszenvedett vereség után az olaszokkal vívott a bronzéremért a Szász Emese, Révész Julianna, Tóth Hajnalka, Budai Dorina összeállítású válogatott. Az összecsapás első nyolc asszója után mindig a magyaroknál volt az előny, csak a kilencediknél vezettek az olaszok, de ez nekik 45-37-es győzelmet ért.

Szász az elején 5-2-re megverte Bianca Del Carrettót, majd Budai ugyan 6-4-re kikapott az egyéniben győztes Rossella Fiamingótól, de az előny így is maradt a magyaroknál. Később pedig még nőtt is, mert Révész 4-1-re verte Mara Navarriát. A folytatásban Budai kéttusos vereséget szenvedett Del Carettótól, ezzel együtt alapvetően nem változott a helyzet, mert még mindig a magyarok vezettek. Így maradt ez Szász döntetlenje után is, Révész pedig egy 5-2-es asszóval nyugtatta csapattársait.

A következő két asszó azonban az olaszoké lett, előbb a Budai helyére beállt Tóth kapott ki kettővel Navarriától, aztán Révész ugyanennyivel Del Carrettótól, de Szász még így is egytusos előnnyel kezdhette meg párharcát Fiamingóval (31-30). Aztán korántsem az addigiak szerint folytatódott a küzdelem, mert a magyar párbajtőröző az akciói végén nem érte el ellenfelét vagy mellé szúrt, miközben sorozatban hét találatot kapott. 31-37-ről pedig már nem volt esélye visszakapaszkodni, hiába próbálkozott ezzel az utolsó pillanatokig.

“Egy rossz szót sem szólhatok a lányokra, jól és taktikailag fegyelmezetten vívtak. Aki csak azt látja, hogy az utolsó három asszónkat elveszítettük, az nehezen hiszi ezt el, de az egész napot tekintve ez akkor is így van. Mind a statisztikák, mind a mutatott vívás alapján fejlődnek – értékelt Kovács Iván, a női párbajtőrözők vezetőedzője, aki ugyanakkor hozzátette: az látszik, hogy a befejező poszton Szász Emesét tehermentesíteni kell a jövőben.

Ezzel arra utalt, hogy jó lenne, ha időnként – az ellenfél ismeretében – ezt a feladatot másra is rá lehetne bízni.

(MTI)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.