Vízbe ugyan nem fulladt az Érd, de simán kikapott Debrecenben

Szabo EdinaTalányosan nyilatkozott Szabó Edina, az Érd női kézilabdázóinak vezetőedzője csapata meghökkentő, ötgólos veresége után: azt mondta, nagyon lelketlenül játszott a csapata, de reméli, jó döntés volt ez a lányok részéről. Persze nem kizárt, hogy épp ellenkezőleg, rossz döntés volt egy perccel a fiaskó után mikrofont dugni az orra alá.

Az Érd tavalyi bronzérmes női kézilabdacsapata favoritként érkezett szerda este a bajnoki negyedik fordulóra az addig pont nélküli Debrecen otthonába. Az 1990-es évtizedben még nemzetközi kupákat nyert, mára saját utánpótlására építő, nevelőegyesületté visszavedlett DVSC azonban rácáfolt a papírformára, és 28–23-ra elintézte a széteső és motiválatlannak tűnő vendégcsapatot.

Az érdiek részéről mindvégig Szabó Edina edző tűnt a legvehemensebbnek, ám játéklehetőség híján legfeljebb szózatot intézhetett Klivinyiékhez, illetve szokásos, élénk gesztikulációját vethette be. Csakhogy mindez nem használt a saját szintjén remekül küzdő és kézilabdázó „Loki” ellen.

A váratlan, 28–23-as végkifejletnél már csak Szabó Edina értékelése volt meglepőbb, hiszen a televízió kamerája előtt egyebek mellett ezeket mondta: „Nagyon sok érthetetlen dolog történt a pályán, nagyon sok olyan dologból kaptunk gólt, amire számítottunk. Nagyon lelketlen játékot láttunk az Érd részéről, nincs ezzel semmi probléma, remélem, jó döntés volt ez a lányok részéről.”

Innentől sorjáznak az érdemi kérdések. Mi volt jó döntés? A lelketlen játék? Az edző arra célzott, hogy csapata tudatosan valaki, valami ellen, esetleg speciális, sporton kívüli okból kézilabdázott így? Vagy mindez nem volt egyéb, csupán hirtelen felindulásból fakadt, átgondolatlan érzelemkitörés?

A következő tréning előtt mindenesetre lesz mit megbeszélni. Mert az érdiekéhez hasonló produkcióra mondják, hogy pólóban elképzelhetetlen lenne, hiszen akkor vízbe fulladt volna az egész csapat.

(mno.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.