Vlagyimir Klicsko – Alekszandr Povetkin összecsapás a Sport1-en

vladimir_povetkinA Sport1-en lesz látható az elmúlt időszak legnagyobb érdeklődéssel várt nehézsúlyú mérkőzése, a Vlagyimir Klicsko – Alekszandr Povetkin találkozó, amelyet október 5-én rendeznek Moszkvában.

Október 5-én a Sport1 élőben tűzi műsorára a Vlagyimir Klicsko (60–3, 52 K. O.–T. K. O.) – Alekszandr Povetkin (26–0, 18) nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés köré szervezett moszkvai gálát. Az ukrán és az orosz öklöző találkozóján az IBF, a WBA, a WBO és az IBO szervezet világbajnoki öve is kockán forog.

A két olimpiai bajnoknak (Klicsko 1996-ban, Povetkin nyolc évvel később diadalmaskodott az amatőrök között szupernehézsúlyban) már három évvel ezelőtt találkoznia kellett volna, de akkor a két menedzsmentnek nem sikerült megegyeznie. Most viszont igen, méghozzá jelentős díjalap mellett: Klicsko 17,5 millió dollárral gazdagodik, riválisa pedig 5,8 millióval. Az óriási összeg nem meglepő, hiszen orosz milliárdosok Moszkvában hozzák tető alá a meccset, és már a licit előtt biztosak lehettek abban, hogy a szponzoroktól, illetve a gálának otthont adó Olimpijszkij-csarnoktól legalább 30 millió dollár befolyik hozzájuk.

Vlagyimir Klicskónak ez lesz sorozatban a 15. címvédő mérkőzése, míg a WBA-nál „sima” világbajnoknak számító Povetkin zsinórban a hatodik vb-címmeccsén juthat túl.

„Mindenképpen presztízsmeccset várok a két olimpiai bajnoktól. Az, hogy Moszkvába vitték a találkozót, inkább Povetkinnek kedvez. Ugyanakkor több meccsét láttam a profik között, és itt nem volt annyira meggyőző, mint az amatőröknél. A robbanékonysága és az ütőereje a profiknál nem annyira kamatozik, elsősorban az alacsonyabb termete miatt. Huck ellen szenvedett, szerintem ki is kapott, a Rahman elleni sikere csak az ellenfele neve miatt értékes. Nem értettem, Povetkin miért utasította vissza Freddie Roach ajánlatát, és miért nem vállalta el, hogy a világ egyik legjobb edzője keze alatt készül fel az Egyesült Államokban. Ha pontozásra kerül sor, nem hiszem, hogy kihozzák, kiütésre meg még annyira sem tudok gondolni. Klicsko az elmúlt években rengeteget fejlődött, nagyon hatékonyan bunyózik, így nem várom azt, hogy a feje tetejére áll a bokszvilág. Vladimir egyhangú pontozással nyer nálam egy jó mérkőzésen. Két Povetkin kellene, hogy legyőzze Klicskót” – árulta el a találkozóval kapcsolatos várakozásait Kassai-Tóth Csaba, a Sport TV bokszkommentátora.

Vlagyimir Klicsko – Alekszandr Povetkin, október 5., 22.15, Sport1 (élő), kommentátor: Kassai-Tóth Csaba

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.