Vlagyimir Putyin ha tehetné, az olimpián is judózna!

csel140119_Putyin

Ha Vlagyimir Putyin orosz elnök olimpikon lehetne, judósként venne részt a játékokon – mindezt egy kínai önkéntesnek válaszolta az elnök, arra a kérdésre, milyen sportágat választana, ha nemzetközi szintű sportoló lenne.

„Nem könnyű arra válaszolni, hogy melyik sportágban lehetnék a legsikeresebb. De van egy sport, ami végigkíséri az életemet, ez pedig a judo” – mondta Putyin, majd hozzátette különféle okok miatt nem ért el olimpiai magasságokba judós karrierje.

„Természetesen ha lenne rá lehetőségem, hogy olyan magas szinten versenyezzek, akkor boldogan részt vennék az olimpiai judóversenyeken” – így az államfő, aki más küzdősportok iránt is érdeklődik, kedveli a kínai vusut is. „A vusu egy igazán érdekes, szórakoztató és nagy hagyományokkal rendelkező sport, sajnos nem dicsekedhetek azzal, hogy sikeres vagyok benne, pedig szívesen nézem és veszek részt benne.”

Az orosz elnök a hamarosan kezdődő oroszországi téli olimpia előkészületei során találkozott az ötkarikás játékokon résztvevő önkéntesekkel.

 

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.