Yorkshire terrier vendégeskedett az RSG világkupa pódiumedzésén

RSG_magyar válogatott_Orendi Mihály

 

A magyar kéziszer válogatott főpróbája (Fotó: Debreceni Sportcentrum/Orendi Mihály)

A zűrzavaros ukrán belpolitikai helyzet annyiban a ritmikus gimnasztikázók hét végi debreceni világkupa versenyére is begyűrűzött, mivel az ukrán versenyzőknek nem volt könnyű eljutniuk Magyarországra.

A debreceni Főnix Csarnokban péntektől vasárnapig rendezik meg a III. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupát, valamint az MTK-kupa nemzetközi juniorversenyt, amelyeken együttesen huszonnégy ország százharminchárom sportolója vesz részt. A delegációk kedden és szerdán érkeztek, csütörtökön pedig már a pódiumedzésekre került sor.

Pénteken és szombaton 10.00 és 15.00 óra között a junioroké, 16.30 és 21.00 óra között a „nagyoké” a lesz a terep. Vasárnap a döntőket az MTK-kupán 10.00 és 12.00 óra között, a világkupán 12.30 és 17.00 óra között rendezik meg, 17.30-tól pedig gálaműsor zárja a háromnapos programot. A belépés mindhárom napra ingyenes.

RSG_Anna Rizatdinova_ukrán_Orendi MihályA világkupa legnevesebb indulója az ukrán Anna Rizatdinova, aki a tavalyi kijevi vb-n karikával aranyérmes lett, az egyéni összetett versenyben pedig a második helyen zárt. Az ukrán belpolitikai helyzet, a krími válság miatt azonban most nem könnyű ráhangolódnia a versenyre. Ő Kijevben lakik, a szülei azonban éppen a Krím félszigeten, Szimferopolban.

„Mindenki tudja, mennyire komoly most a helyzet nálunk. Nagyon nehéz volt eljutnunk Debrecenbe, de a szervezőbizottság segített, amit ezúton is szeretnék megköszönni. A körülmények miatt most a felkészülés sem egyszerű, de azért bízom benne, hogy a legjobb formámat nyújtom. Szeretnék mosolyt csalni az emberek arcára, és

hibátlan gyakorlatokat bemutatni. Az idényre négy új gyakorlattal készültünk, ezek közül a szalag a kedvencem, amelyet a Carmen zenéjére adok elő” –  árulta el a sportoló a délelőtti sajtótájékoztatón.

Az összejövetelen jelen volt a legjobb hazai versenyző, a harmincszoros magyar bajnok Vass Dóra is. „Nekem három új gyakorlatom van, a buzogány maradt a régi. A hazai közönség előtt természetesen jobban izgulok, mint külföldön, de ha jól sikerülnek a gyakorlataim, akkor jobban is örülök” – fogalmazott mosolyogva.

Együttes kéziszercsapatunk (nyitóképünkön) kapitánya, Horváth Csinszka a következőket mondta: „Szeretnénk két hibátlan programot bemutatni, és élvezni az előadást. Mindkét gyakorlatunk teljesen új, a labda-szalag táncos és vidám hangulatú, a buzogányos úgymond kemény gyakorlat.”

A pódiumedzés vége felé a biztonságiak körében egy yorkshire terrier keltett riadalmat, akit az ukránok egyik edzője a táskájában becsempészett a Főnix Csarnokba, felrúgva a házirendet. Lebeszélték róla, hogy a blökit pénteken is kihozza, mert az felettébb kínos lenne, ha a verseny közben beszaladna a szőnyegre.

(Forrás: MNO.hu)

 

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.