Zidane megvédte Ribéry döntését

ZidaneSajnálja ugyan honfitársa elhatározását, Zinedine Zidane szerint azonban tiszteletben kell tartani Franck Ribéry döntését, amely szerint a Bayern München labdarúgója lemondta további szereplését a francia válogatottban.

A korábbi aranylabdás Zidane azután vette védelmébe Ribéryt, hogy Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) francia elnöke egy hete azt nyilatkozta: eltiltással sújtaná honfitársát, amiért nem hajlandó futballozni a nemzeti csapatban.

 

“Nem döntheti el egymaga, hogy játszik-e francia színekben. Ha Didier Deschamps szövetségi kapitány behívja, akkor jönnie kell” – vélekedett Platini UEFA előírására hivatkozva, amely kimondja, hogy a labdarúgóknak kötelességük a nemzeti együttes rendelkezésére állni, különben klubjukban sem szerepelhetnek néhány mérkőzésen. “Ennek alapján három meccsre el kéne tiltani a Bayern Münchenből” – tette hozzá Platini.

A kedden megszólaló Zidane viszont, bár ő maga is szívesen látná Ribéryt ezután is a válogatottban, elfogadja a játékos elhatározását. “Ha nem akar visszatérni a válogatottba, tiszteletben kell tartani döntését. Olyan játékosról van szó, aki jelentős mértékben hozzájárult a csapat sikereihez. Nem kell őt sem kényszeríteni, sem szankcionálni” – tette hozzá a 42 esztendős, világ- és Európa-bajnok Zidane.

A brazíliai világbajnokságot hátproblémák miatt kihagyó 31 éves Ribéry az idény előtt bejelentette, visszavonul a válogatottságtól és a jövőben csak német klubcsapatára koncentrál.

(origo.hu)

 

 

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.