Zidane súlyos büntetés elé néz

foci_Zinedine Zidane, 440

Zinedine Zidane-t eltiltással büntetheti a spanyol futballszövetség, mert a megfelelő edzői licenc nélkül vezette a Real Madrid B-t, írja a SportGéza.

Zidane-t már augusztus végén megtámadta a spanyol futballedzők szövetsége, mivel nincs meg a szükséges szintű UEFA-licence, nem lehetne vezetőedző. A tartalékcsapat tréningjéről készült felvételeken ugyanakkor jól látszik, hogy papíron hiába Santiago Sánchez a vezetőedző, egyértelműen Zidane irányít, írta a Marca. Zidane-nak a hírek szerint csak A licence van, ezzel az NB I.-ben sem lehetne edző.

Az ügyet most a helyi szövetség versenybizottsága vizsgálja ki. A szabályzat szerint Zidane-t és a klubot is büntethetik. Az eltiltás négy és húsz meccs között lehet, de az edző hathónapos felfüggesztést is kaphat.

Zidane 2010 óta a Realnál dolgozott tanácsadóként, és már többször beszéltek róla úgy, hogy egyszer majd a nagycsapatot is átveszi edzőként. A nyáron felmerült, hogy tapasztalatokat szerezni átmegy egy másik kluboz, de végül maradt, és kinevezték a B csapathoz. Nemrég arról beszélt, hogy hosszú távú tervei között a francia válogatott irányítása is szerepel.

(SportGéza)

This entry was posted in Egyéb and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.