Zokogás után újabb halasztás a Pistorius ügyben

Pistorius Oscar_MTI

A bíróság szerdára napolta Oscar Pistorius hatszoros paralimpiai bajnok dél-afrikai futó keddi tárgyalását, mivel az atléta a tanúk padján zokogásban tört ki, miközben felidézte azt a pillanatot, amikor rájött, hogy nem egy betörőt, hanem barátnőjét, Reeva Steenkampet lőtte agyon a fürdőszoba csukott ajtaján keresztül.

„Reeva mellett ültem és sírtam, nem tudom, meddig lehettem ott” – mondta a mindkét alsó lábszárán amputált sportoló, aki most beszélt először nyilvánosan a történtekről.

Pistorius hangosan zokogni kezdett, miközben tanúskodott, az ügyben eljáró bíró erre elnapolta a tárgyalást, ő pedig összeroskadva, nyöszörögve ott maradt a tanúk padján, majd továbbra is sírva a tárgyalóterem oldalsó kijáratán keresztül távozott.

A 27 éves atléta tavaly február 14-én hajnalban házában lőtte le barátnőjét, Reeva Steenkampet. Pistorius azt állítja, hogy szörnyű baleset történt, és azért lőtt, mert betörőnek gondolta a nőt. Az ügyészek szerint viszont a pár nem sokkal korábban veszekedett, és szándékos gyilkosság történt.

A futó ellen előre kitervelt, szándékos emberölés, lőfegyver közterületen való használata és lőszer illegális birtoklása a vád. Ha Pistoriust gyilkosságért elítélik, akkor akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.

A Dél-afrikai Köztársaságban nincs halálbüntetés.

(Forrás: MTI)

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.