1781 pályázó fotó között az első háromban végzett Szilágyi Anna felvétele

Shares

Szilágyi Anna a tavalyi budapesti vízilabda Európa-bajnokságon készült Európa-bajnokok című fényképével bekerült a legjobb három közé a 30 év alatti sportújságírók fotós kategóriájában a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség médiadíj-versenyében.

(Fotó: Fradi.hu / Szilágyi Anna)

Hatalmas magyar siker! Szilágyi Anna a fiatal sportújságírók (30 év alattiak) kategóriájában a tavalyi budapesti vízilabda Eb-n készült„Európa-bajnokok” című fotójával a legjobb három közé került a világon az AIPS Sport Media Award kihirdetett listáján! Az ünnepélyes – virtuális – díjátadó hétfő este lesz Vigevanóban, az északolasz kisváros reneszánsz kastélyának híres lovardájában, a jelölteket távolról kapcsolják majd be az élő adásba.

A közvetítést az AIPS YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán is lehet majd követni.

A fiatal magyar fotóriporterhölgy, akinek a képe a Fradi.hu-n jelent meg, egy nagy kínai képügynökség és a Guardian munkatársával, egy kínai és egy portugál kolléga fotográfiáival versenyez.

Szilágyi Annának, aki tavaly elnyerte az MSÚSZ Nívódíját, Szöllősi György, a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke telefonon gratulált a fantasztikus sikerhez, amelyre, mint mondta, a teljes magyar sportcsalád büszke lehet, hiszen hazai rendezésű világversenyen elért magyar diadalról, hazai fotós által készített képnek köszönhető.

Szilágyi Anna elmondta, hogy nagyon meglepődött a pályázata sikerén, legfeljebb a szűkített listára való fölkerülését érezte reálisnak, s már azt a rangsort nézve is hihetetlen volt látnia a nevét a Getty Images fotósainak és más neves külföldi kollégának a neve mellett.

„Nagyon örülök, hogy döntőbe jutottam, annak pedig különösen is, hogy Magyarországnak ilyen sportolói, ilyen vízilabdacsapata van, amelynek sikereiről ilyen képeket lehet készíteni…”

– mondta Szilágyi Anna, aki a Fotósarok képügynökség kötelékében főleg a Fradi Médiának dolgozik.

Az összesen 11 kategóriába benevezett 1781 pályamű előzsűrizését az AIPS 24 tagú, öt kontinensről tapasztalt sportújságírókat felsorakoztató végrehajtó bizottsága végezte, ennek a grémiumnak dr. Csisztu Zsuzsa MSÚSZ-alelnök személyében magyar tagja is van. A legjobb tíz és a legjobb három, majd a győztes kiválasztása pedig egy tíztagú, nagyon rangos nemzetközi zsűri feladata (volt), a testületben a világ legnagyobb médiacégei, hír- és képügynökségei képviseltetik magukat.

(index.hu)