A Szolnok legyőzte az éllovas Dubrovnikot

Shares

A Szolnok nyert vendége, a csoportban vezető horvát Jug Dubrovnik ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 12. fordulójában, szombaton, ezzel megőrizte továbbjutási esélyét. Az FTC otthon kapott ki hat góllal.

Fotó: Szolnoki Dózsa

A Szolnok otthonában 2-1-re, majd 3-2-re még vezetett a B  jelű nyolcasban éllovas Jug, 3-3 után azonban a magyar csapat kezébe vette az irányítást, 8-4-re ellépett, és már nem adott esélyt a horvát együttesnek a felzárkózásra.

Sikerével a Szolnoknak, amely a negyedik helyen áll, még van esélye, hogy továbbjusson a Final Eightbe, a nyolccsapatos fináléba. Ehhez azonban el kell csípnie a harmadik pozíciót, mivel innen egy továbbjutó helyet elvesz a német Hannover, amely a rendező jogán biztosan ott lesz a döntő tornán.

Zsivko Gocics, a Szolnoki Dózsa vezetőedzője: „Nagyon nagy meccs volt. Tudtuk, hogy így lesz, tudtuk, mennyire fontos nekünk. Megküzdöttünk a győzelemért az első perctől az utolsóig. Nem azt mondom, hogy fantasztikus játékot produkáltunk, de a szívünket, a lelkünket beletettük, gratulálok a csapatomnak! Megyünk tovább, s bízom benne, nem lesz több sérülés”

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 12. forduló

B csoport:

Szolnoki Dózsa-Jug Dubrovnik (horvát) 10-7 (2-2, 4-2, 3-2, 1-1)
Gól: Zalánki, Aleksic 3-3, Bátori 2, Rasovic, Lazic 1-1, ill. Papanastasiou 3, Fatovic 2, Jokovic, Zuvela.

Az FTC otthon kapott ki hat góllal

A magyar bajnokcsapat nagyszerűen kezdett a mostani kiírásban előző tizenegy BL-meccsét egyformán megnyerő, a nyolcasban biztosan vezető olasz együttessel szemben, és a nyitónegyedben 4-1-re elhúzott vendégétől. A Pro Recco azonban magasabb fokozatba kapcsolt, megszakítás nélkül hétszer vette be a hazai kaput, 8-4-re fordított az álláson. A folytatásban is az olaszok irányítottak, így könnyedén nyerték a mérkőzést.

Az FTC maradt 19 pontos, de továbbjutása változatlanul nincs veszélyben, és várhatóan a negyedik hely birtokosaként
lép majd tovább a hannoveri nyolcas döntőbe.

A csoport:

FTC-Telekom Waterpolo – Pro Recco (olasz) 7-13 (4-4, 1-5, 0-1, 2-3)
Gól: Jansik 2, Sedlmayer, Kállay, Vámos, Younger, Varga 1-1, , ill. Mandics 2, Dobud 2, Filipovics 2, Ivovics 2, Kayes 2, Velotto, Echenique, Figari.

Forrás: MTI/waterpolo.hu

Bukarestben nyert a ZF-Eger